Vill du få tag på bra balanscyklar?

Är du ute efter att hitta bra balanscyklar? Du kan hitta Puky balanscyklar, som är bra för den minsta medlemmen i familjen. Vad är då en balanscykel? Jo det är en mindre cykel, utan trampor och utan stödhjul. Barnet sitter på och tar sig fram med hjälp av sina fötter helt enkelt. En balanscykel passar barn från 1 år upp till 5 år. Dock är det bra att köpa rätt storlek, beroende på barnets längd:

  • Balanscyklar 1 till 2 år = 75–98 cm
  • Balanscyklar 2 till 3 år = 85–120 cm
  • Balanscyklar 3 till 5 år = 90–130 cm

Ibland så kallas balanscykel även för gåcykel eller springcykel. Det är en bra första cykel för barnet.

Köp en bra balanscykel

Om du ska välja mellan balanscyklar, så se till att du väljer en i rätt storlek. Det är lika viktigt som när du väljer cykel till det större barnet. Olika balanscyklar har olika stora däck och olika höjd på sadeln. Just sadelhöjden är det som måste passa ditt barns längd. Det så att de ska kunna sitta bekvämt på den och nå ner med fötterna till marken.

Gå över till barncykel

När ditt barn blir äldre och längre, så är det bra sedan att gå över till en bra barncykel som passar barnets ålder och längd. Det allra bästa är att ta med dig barnet till en cykelbutik för att testa ut vilken storlek på cykel som passar bäst. Glöm inte heller att köpa till en hjälm till barnet och passa även på att köpa en till dig med om du också ska cykla!