Den 3 April kl 11 på Havregatan 4 så kommer Thorsten Laxvik från Norrbetes Kooperativ till oss för att berätta om deras verksamhet. Han kommer berätta om hur de framställer kött av högsta tänkbara kvalitèt och åstadkommer det genom att ha kontroll över hela kedjan från jord till bord.

Thorsten har ett femtiotal djur i sin besättning och kan skilja dem var och en från varandra och namnger dem alla. Köttkvalitè säger Norrbete, det kommer från djur som får leva ett så naturligt liv som möjligt.

Anledningen till mötet är att vi söker andra som är intresserade av att tillgodose sin egen köttkonsumtion genom att tillsammans köpa en ko att ha på Thorstens Kotell. Läs mer om det här: http://www.ja.se/?p=36109&pt=105&m=3433.

Vi hoppas att detta skall bli ett första av många gemensamma inköp av grönsaker, kött och spannmål direkt från producenter. På detta sätt kan vi tillgodose vårt behov av kontroll över matens etik och kvalitè men även se till att våra slantar stöder en stark och levande landsbygd.

Läs gärna i den här artikeln om hur sociala och ekologiska problem i syd hänger ihop med låg matkvalitè och etik i djurhållningen i norr: http://www.mjv.se/2010/gemensam-sak-smabrukare-i-nordsyd.