Med två veckor kvar till riksdagsvalet ser det ut som att det kan bli ytterligare diskussioner om flygskattens vara eller icke vara.

Det var den 1 april i år som flygskatten infördes i Sverige. De rödgröna regeringspartierna ihop med Vänsterpartiet menar att skatten gör skillnad i att få ned utsläppen, men allianspartierna menar att det handlar om plakatpolitik och har lovat att flygskatten ska tas bort om de kommer till makten efter valet den 9 september.

Under söndagskvällen, i samband med att Annie Lööf (C) frågades ut om just flygskatten i SVT:s partiledarutfrågning, debatterades frågan också flitigt på Twitter. Maria Weimer, riksdagsledamot för Liberalerna och partiets energipolitiska talesperson, skrev bland annat:

I en ytterligare kommentar under måndagen gjorde Maria Weimer också klart hur hon ser på framtiden för flygskatten:

Många undrar nu om detta kan vara början på en vändning hos Liberalerna i denna fråga. Lorentz Tovatt, som sitter för Miljöpartiet i riksdagens trafikutskott, säger så här i en kommentar till Effekt:

– Väldigt välkommet och glädjande att Weimer nu ansluter sig till detta. Nu gäller det att hon får med sig sitt parti och övriga allianspartier på denna linje, jag hoppas verkligen att hon lyckas!

Om Maria Weimer får med sig resten av sitt parti på denna linje eller inte återstår att se. Men ett besked i frågan kan faktiskt komma redan i morgon kväll. Då frågas nämligen Liberalernas partiledare Jan Björklund ut i SVT av Camilla Kvartoft och Anders Holmberg. De två programledarna har i tidigare utfrågningar förhört sig just om partiledarnas syn på den svenska flygskatten.