I slutet av mars skrev Linda Burenius Magnusson, styrelseordförande för nätverket 100% förnybart, en debattartikel här på Effekt ihop med Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores. I artikeln efterfrågade de besked från regeringen om hur förra årets blocköverskridande energiöverenskommelse ska förverkligas då det gäller målet om 18 TWh förnybar el till år 2030.

I dag kom så beskedet från regeringen i frågan. I en proposition som nu överlämnas till riksdagen framgår bland annat att den linjära upptrappningen då det gäller målet ska börja år 2022 och bli två TWh per år fram till och med 2030.

Från 100% förnybarts sida välkomnas förslaget och man menar att en sådan utformning av målet kommer få stor betydelse för försörjningstryggheten, Sveriges konkurrenskraft och moderniseringen av energisystemet.

−  Förslaget ger stabila förutsättningar för industrin att fortsätta utbyggnaden av förnybar el i jämn takt. Förnybartbranschen står väl rustad att uppnå målet om ett helt förnybart elsystem, säger Linda Burenius Magnusson i ett pressmeddelande.

 

_______________

Vill du prenumerera på klimatmagasinet Effekt i ett år?
Swisha till 123 006 43 60
250 kr + namn och adress, så får du 4 nummer av papperstidningen
200 kr + mejladress, så får du 4 nummer av tidningen som pdf
Start med nummer 2/2017, som når prenumeranterna i slutet av maj och som har tema: vatten
Du kan också teckna en prenumeration här.
_______________