På lördag är det Världsmiljödagen. Med andra ord ett utmärkt tillfälle att göra väsen ifrån sig och förhoppningsvis väcka engagemang för klimatet bland politiker och allmänhet.

I Göteborg visas det klimatfilm hela dagen på Bio Roy. Mellan klockan 11 och 17 varvas samtal med filmer gjorda av folk från Färnebo Folkhögskola. Mer info här.

I Stockholm finns flera aktiviteter att välja mellan – eller varför inte välja alla?

Den som orkar med kan delta i en cykelmanifestation som startar klockan 10 på Kallhälls pendelstågstation och via bland annat Rinkeby och Akalla trampar sig hela vägen till Sergels torg (beräknad ankomst 17.30).

Ni som är mer dansanta kan ta på er vita kläder och sluta upp på Norra Bantorget 15.30. Därifrån ska det dansas till Sergels torg för att ansluta sig till Världsmiljöfirandet där. Från 17.30 hålls det tal av bland andra Birger Schlaug, Kajsa Ekis Ekman och Pär Holmgren. Musikuppträdande av Panetoz, Baquetum och Emika Klasdotter med flera. Klimatkabarén Sweet Dreams uppträder också. Klockan 19 fortsätter Världsmiljödagen på Strindbergs Intima teater. Mer info om dagens firande här.

Men vad händer i resten av Sverige? Skriv genast in era arrangemang i Effekts kalendarium!