Klimatmagasinet Effekt och Supermiljöbloggen gör gemensam sak för att få fler att plocka upp skräp i den svenska naturen.

Sedan ett knappt år tillbaka driver Supermiljöbloggen kampanjen #ettskräpomdagen som går ut på att få så många som möjligt att plocka upp skräp som de också fotar – där fotot sedan läggs ut på Twitter eller Instagram, detta för att synliggöra både problemet med nedskräpningen och en lösning på problemet.

Klimatmagasinet Effekt har skrivit mycket om nedskräpningsfrågan, nu senast i en artikel om hur människor i Fjällbacka på västkusten gått ihop i ett spännande ”ö-fadderprojekt” för att tillsammans se till att rensa skärgården från plast och annat bråte.

Nu under maj månad anordnar Supermiljöbloggen och Effekt en gemensam tävling där tre vinnare får ett exemplar hemskickat av en bok som vi verkligen gillar, Helena Granström och Marcus Elmerstads Det som en gång var (Natur & kultur), samt ett purfärskt nummer av klimatmagasinet Effekt som den här gången har temat; biologisk mångfald.

Effekt och Supermiljöbloggen kommer tillsammans under maj månad att skanna av sociala medier i jakt på bidrag som vi gillar lite extra mycket. Kategorierna vi kommer utgå från är:
1. Bästa bild
2. Roligaste bildtexten
3. Konstigaste skräpet

Som bonus kommer tio ytterligare bidrag att få ett nummer av klimatmagasinet Effekt hemskickat.

Det som gäller är alltså: #ettskräpomdagen