I helgen kommer mer än 2300 klimataktioner och demonstrationer att äga rum runt hela jorden, varav cirka 30 stycken i Sverige. I Haparanda, Broddetorp och Sundsvall kommer demonstrationerna att ske på lördag. I resten av landet samlas tusentals människor på söndag för att sätta press på politikerna inför toppmötet i Paris som börjar på måndag.

Lyckas vi inte få våra beslutsfattare att ta sig samman och anta ett ambitiöst, rättvist och bindande klimatavtal i Paris, då kan många av mänsklighetens andra ansträngningar vara förgäves.
Dan Baeckström

De största svenska demonstrationerna ser ut att bli i Stockholm, Göteborg och Malmö, där sammanlagt mer än 6 000 deltagare har anmält intresse. I Paris, där den största demonstrationen har blivit inställd efter terrorattackerna, så kommer demonstranter att bilda en mänsklig kedja genom centrala stan.

– Lyckas vi inte få våra beslutsfattare att ta sig samman och anta ett ambitiöst, rättvist och bindande klimatavtal i Paris, då kan många av mänsklighetens andra ansträngningar vara förgäves. Påfrestningarna för våra samhällen och demokratin kommer att bli oerhörda, säger Dan Baeckström, talesperson för Klimatsamling i Göteborg i ett uttalande.

Här hålls manifestationer i helgen. Mer info hittar du hos Klimatsverige.

29 nov:

Stockholm, Göteborg, Malmö, Bagarmossen, Falun, Föllinge, Gävle, Kalmar, Norrköping, Orsa, Söderhamn, Uppsala, Växjö. Örebro, Gislaved, Nyköping, Olofström, Föllinge, Järna, Umeå, Karlstad, Hudiksvall, Västerås, Linköping, Visby, Eskilstuna

28 nov:

Haparanda, Broddetorp, Sundsvall

I Stockholm är det samling klockan 13 på Norra Latins skolgård, där bland andra Anders Wijkman, Alva Snis Sigtryggsson, Stefan Sundström och Artymove kommer att medverka. Klockan 15 går demonstrationen till Mynttorget.

I Göteborg är det samling klockan 13 på Gustav Adolfs Torg. Klockan 14 går tåget till Götaplatsen, där bland andra Per Eckerdal och Sofia Jannok kommer att medverka.

I Malmö är det samling bredvid Statsbiblioteket klockan 12.30. Demonstrationståget avgår klockan 13.00 mot Folkets Park.