Sätter i gång direkt med årets första nummer, där temat är: motstånd.

Annika Hallman och Anders Hellberg börjar den här veckan som nya chefredaktörer för Effekt, Sveriges enda samhällsmagasin om klimat- och hållbarhet. Tillsammans med Kjell Vowles, chefredaktör och ansvarig utgivare, kommer de att leda arbetet både med tidningen som kommer ut fyra gånger under 2014, samt med Effektbloggen som framöver bjuder på flera spännande nyheter.

Annika Hallman, journalist, har en bakgrund som redaktör på Ordfront magasin och har de senaste åren arbetat med Mänskliga Rättighetsdagarna inom föreningen Ordfront, något hon kommer att fortsätta med parallellt.

– Miljön är vår viktigaste framtidsfråga, klimatförändringarna en enorm utmaning för världen. Att få arbeta med detta känns otroligt angeläget. Jag har följt Effekt sedan starten, det ska bli roligt att få arbeta med en så bra och viktig tidning, säger Annika Hallman.

Anders Hellberg har jobbat tio år inom miljöorganisationsvärlden. För tre år sedan sadlade han om till miljöjournalist och har sedan dess bland annat arbetat för tidningen Miljöaktuellt och Supermiljöbloggen.

– Effekt har bidragit stort till att driva den svenska klimatdebatten framåt. Många diskussioner har startat här för att långt senare hamna också i de större medierna. Så en bra idé för den som vill hänga med i vad som ju är en av vår tids absoluta ödesfrågor, det är att skaffa en prenumeration för 180 kronor, säger Anders Hellberg.

Kontaktuppgifter till Effekts medarbetare finns här. En prenumeration på tidningen kostar 180 kronor för tre nummer. Fyll i namnuppgifterna här så kommer tidning och faktura. Nummer 1/2014 kommer ut i slutet av februari.