Nästa vecka är Klimatmagasinet Effekt med och anordnar klimatfilmsfestivalen To Future With Love i Stockholm. I år har festivalen ett mindre men mer vässat format, med tre visningar på tre olika biografer.

Festivalen börjar på måndag 21/11 med When Two Worlds Collide på biograf Reflexen i Kärrtorp. Detta är en gastkramande dokumentär om gruvkonflikten i Peru. På ena sidan regeringen och president Alan Garcia, som vill utvinna olja, gas och mineraler från Amazonas. På andra sidan ursprungsbefolkningen och deras ledare Alberto Pizango. De har levt i Amazonas i generationer och nu är deras land hotat. When Two Worlds Collide tar oss i realtid till frontlinjen för den blodiga uppgörelsen mellan två olika världar. En film om journalistik, politik, ekonomi, perspektiv, klimatet och ursprung.imorgon-effekt

Nästa visning är torsdag 24/11 med den franska  omställningsdokumentären I morgon på folkets hus i Årsta, som visar upp goda exempel från den lokala omställning som pågår runt om i hela världen. Filmen har gjort succé i Frankrike med mer än en miljon besökare.

before-the-flood-effektSista visningen är Before The Flood som visas gratis på BioRio i Hornstull söndagen den 27 november. Filmen behöver knappast någon mer presentation än att Leonardo di Caprio möter såväl påven som Johan Rockström. Innan filmen spelar Weeping Willows.

Biljetter köper du här.

Festivalen anordnas i samarbete med Klimataktion, Stormvarning, Stockholms Stad, Jordens vänner.