I förra veckan lämnade riksdagsledamoten Stina Bergström (MP) in en skriftlig fråga till näringsminister Mikael Damberg (S). Frågan handlar om det statliga skogsbolaget Sveaskogs agerande, och Stina Bergström skriver:

Bland annat har medier i Dalarna de senaste veckorna rapporterat om ett stort skogsområde med många rödlistade arter som avverkats på Brännvinsberget norr om Furudal i Ore Skogsrike. Trots protester från miljöorganisationer och forskare planerar Sveaskog nu ytterligare avverkningar i området.

Stina Bergström skriver vidare att liknande rapporter om Sveaskog kommit in även från andra delar av landet. Nu undrar hon vilka initiativ som regeringen och Mikael Damberg är beredda att ta för att Sveaskog ska sluta avverka skyddsvärda skogar.

********

Häromveckan publicerades en debattartikel i Dala-Demokraten där representanter för bland annat Naturskyddsföreningen och Skydda skogen uppmanar Sveaskog att stoppa avverkningen på Brännvinsberget. Tidigare har också SVT Nyheter Dalarna och Natursidan rapporterat om frågan.