Lördag 3 oktober hålls Klimatforum 2009 på ABF-huset i Stockholm (Sveavägen 41). Effekt, som är initiativtagare till forumet, arrangerar två programpunkter. Hoppas vi ses där!

Läs hela programmet här.

Ställ om!
Sandler-salen, 13–14.30

Resan till ett hållbart samhälle har redan startat. I hundratals byar, stadsdelar och städer gör medborgarna gräsmattor till matodlingar, tak till solfångare och drar upp planerna för ett mer självförsörjande och starkare lokalsamhälle. Ett inspirerande och lösningsinriktat svar på klimat- och energikrisen. Nu kommer Ställ om-rörelsen till Sverige. Hör hur allt startade i Storbritannien och vad som nu sker i Sverige. Inklusive interaktiva publikövningar.
Medverkande: Naresh Giangrande, Transition Towns UK (via videolänk), Caroline Looh, Ställ om Uppsala, Jan Forsmark, Transition Sverige, StephenHinton, Transition Sverige
Arrangör: Klimatmagasinet Effekt, Transition Sverige

 

Tillväxtens gränser
Sandler-salen, 15–16.30

En ekonomi i ständig expansion kommer förr eller senare till en punkt där de ändliga resurserna på jorden inte längre räcker till. Är de kriser som vi nu upplever tecken på att vi nått denna punkt? I så fall är det hög tid att ifrågasätta den ständiga strävan efter ekonomisk tillväxt och sätta nya mål för samhället.
Medverkande: Victoria Johnson, New Economics Foundation i Storbritannien (via videolänk), Gudrun Schyman, Feministiskt Initiativ, Björn Elmbrant, författare och ledarskribent på Dagens Arena
Moderator: Kajsa Borgnäs, ordförande S-studenter
Arrangör: Klimatmagasinet Effekt, S-studenter, Tvärdrag