Antalet anmälda deltagare till 2017 års skräpplockardagar är i dagsläget uppe i drygt 490 000 personer. Inom kort väntas alltså en halv miljon av Sveriges tio miljoner invånare vara anmälda för att delta i kampanjen som arrangeras av Håll Sverige Rent.

På sin hemsida skriver Håll Sverige Rent om vad som gäller för skräpplockandet:

Alla kan vara med, oavsett hur gammal du är eller var du bor. Konceptet är enkelt – det handlar om att plocka upp skräpet från en plats du tycker om. Ta med alla kaffemuggar du hittar på väg till jobbet, gå ut med hela orienteringsklubben på skräpjakt i skogen eller ordna skräpplockning och knytis med alla barn och deras föräldrar på förskolan. Du väljer själv när, var och hur du genomför skräpplockningen, men om du vill ha material via din kommun är det bra att först kolla in vad som gäller i just din kommun.

I dag meddelade också livsmedelsföretaget Lidl att man inleder ett samarbete med Håll Sverige Rent i syfte att hjälpa till att sätta fokus på frågan om att minska nedskräpningen i hav och på land.

– Vi är glada att kunna stötta deltagandet i skräpplockaraktiviteter och medvetandegöra de negativa effekterna av nedskräpning, säger Emelie Hansson, hållbarhetsansvarig Lidl Sverige, i ett pressmeddelande.

 

***********
Mer information om problematiken med nedskräpning finns att läsa i Håll Sverige Rents Skräprapport 2016.

_______________

Vill du prenumerera på klimatmagasinet Effekt i ett år?
Swisha till 123 006 43 60
250 kr + namn och adress, så får du 4 nummer av papperstidningen
200 kr + mejladress, så får du 4 nummer av tidningen som pdf
Start med nummer 1/2017, som har tema: flyg

_______________