In i Tällberg rullar uppemot hundra veteran-/raggarbilar. V8:orna mullror. Svart rök pruttar ut från blänkande bilar ur vilka skinnbyxklädda män sticker ut ur fönstren och vrålar.

Jag har då precis kommit från en workshop om hur ekonomin kan bli hållbar, hur vi kan utmana tillväxtparadigmet och skapa en annan ekonomisk modell.

En kvinna från ett stort flygbolag är intresserad av att diskutera hur man för ett stort företag skapar en affärsmodell som inte bygger på tillväxt.

Stewart Wallis från tankesmedjan New Economics Foundation, som var bland de första med att lansera idén om en Green New Deal, menar att vi behöver en sådan deal inte bara för att hantera den ekonomiska krisen och klimatkrisen.

– Oljetoppen att kommer slå till med full kraft innan klimatkrisen hunnit göra det. Med ett oljepris på 300–400 dollar/fat får vi en recession som får den nuvarande att likna en picknick.

Jag tänker att raggarna i sina bilar på sätt och vis visar vägen. I framtiden kanske det blir så vi ser på alla bilar – maskiner som luftas några gånger om året. I form av en folkfest där vi är nostalgiska över krom, blank metall och bensindoft.

Bloggat: SVT Ställ om

Media: Dalarna föreslår ”bybil” som klimatlösning (Dala-Demokraten)Sverige kan bli ledande Ekoekonomi (SVD)