Hur motståndskraftigt är vårt samhällsbygge mot långtgående miljöförändringar? Räcker de svenska miljömålen till för att klara planetens gränser? Varför ska vi odla i stan? 

 

Ekosystemtjänster i planeringen, ekologiska fotavtryck och hållbara transporter. Detta och mycket annat tas upp under två inspirerande dagar 14-15 mars med föredrag, seminarier och studiebesök. Bland föreläsarna den 14 mars finns bland andra

·         Johan Rockström, Stockholm Resilience Centre

·         Mattias Johansson, miljödepartementet

·         Linnea Wettermark, Odla i stan, Malmö

Andra dagen ägnas åt studiebesök i Eskilstuna. Vi åker på solresa, fikar i utvecklingsområdet Lagersberg och får en guidning runt den optiska sorteringsanläggningen på Lilla Nyby.

Konferensen äger rum på Munktellarenan och maten som serveras under dagen lagas av kockar från skolkök i kommunen. Efter konferensen bjuder Eskilstuna kommun på mingelmiddag. Eskilstuna Ölkultur lanserar sin eko-ale – deltagarna på konferensen blir de första i världen att smaka! (alkoholfri öl finns, självklart ekologisk)

Målgruppen är tjänstemän och beslutsfattare som jobbar med utvecklings- och planeringsfrågor i offentliga och privata verksamheter. Konferensen arrangeras av Eskilstuna kommun i samarbete med Stockholm Resilience Centre. Läs mer och anmäl er senast den 13 februari på www.eskilstuna.se/osarbara2013

Välkomna till Eskilstuna – Årets miljöbästa kommun 2012!