Insikten om klimatläget och de resursproblem vi nu står inför är skrämmande låg i samhället. Samtidigt är det bråttom med att få igång omställningen.

Kursen ger dig:

– verktygen att jobba med en omställning på det lokala planet
– möjligheten att bli en av de informatörer som behövs för att på allvar få igång arbetet

Kursledare: Jan Forsmark, Omställningsrörelsen Jan är en av de som aktivt bidragit till att få igång Omställningsrörelsen i Sverige.

Kursen innehåller en presentation av Transitionrörelsen/Omställning Sverige och dess arbete, samt metoder och praktisk tillämpning.

Om peak oil och Transition Towns är främmande begrepp för dej så är det bra att ha tittat på dessa videoklipp innan kursen:

http://www.disclose.tv/action/viewvideo/50078/Collapse__part_1_/ Denna presenterar hur viktig oljan är för vår system idag samt vad som kan komma att ske utan den. Part 2 finns på samma sida.

http://www.youtube.com/watch?v=xu_MvGdMzo8&feature=related Denna presenterar omställningsrörelsen. Om ovan film svarar på varför vi måste ställa om, så svarar denna på hur.

Plats: Stockholms innerstad eller närförort (meddelas vid anmälan)

Kurskostnad: 1 300 kr

Anmälan: Senast 25 nov

Anmälan till: omstallningipraktiken@gmail.com

Skriv gärna kort om varför du vill vara med på kursen, om du representerar någon organisation. Ange mejladress och telefonnr.

Arr: informatörerna i klimataktion i samarbete med omställningsrörelsen