Med några undantag har jag mestadels haft semester sedan midsommar. Endast några av dessa dagar har jag varit i stan, resten har jag tillbringat på fjället, i skogen och på sjön. Men nu är semestern slut och hårt arbete framför datorn väntar, inte minst de närmaste två veckorna då vi sätter ihop nästa nummer av Effekt som kommer ut i början av september.

Jag brukar normalt tycka att måndagar är sega, men måndag efter semester är det värsta. Jag har gäspat mig genom halva dagen och däremellan försökt hindra tankarna att fara iväg och drömma om mindre tid vid datorn och mer i biosfären. Kanske som Moneyless Man, Mark Boyle. Han lever sedan en tid tillbaka helt utan pengar. Vilket innebär ett väldigt enkelt liv, i en liten husvagn med en matodling utanför. Då och då jobbar han inne i stan och får betalt i sådant som han inte kan ordna själv.

Av flera skäl skulle jag nog inte vilja leva som Mark Boyle, men jag kan ändå inte låta bli att känna ett sting av avundsjuka på ett liv i mer enkelhet. Att förnekla livet kan vara nog så svårt av olika skäl, men på något sätt är det trösterikt att åtminstone tänka tanken att mindre jobb faktiskt kan innebära mer semester.

Här berättar Moneyless Man om livet i husvagnen och visar hur man äter brännässlor utan att först tillaga dem: