Effekts reportage från klimatförnekarkonferensen i Mölndal har fått stor spridning då bland annat Expressen och TT har plockat upp nyheten. Framför allt uppmärksammades att den moderata riksdagsledamoten Jan Ericson hade deltagit, vilket Effekt var först med att berätta om.

Moderaternas miljöpolitiske talesperson Maria Malmer Stenergard säger till TT att hon ”tar avstånd från deltagandet i konferensen”.

– Hans deltagande i konferensen får stå för honom, jag konstaterar att partiets linje är glasklar, och jag förutsätter att man i sitt arbete förhåller sig till partiets linje. Vi tar klimathotet på största allvar, säger hon till TT.

Jan Ericson själv är dock oförstående för medieuppståndelsen.

– Att en riksdagsledamot besöker en konferens, lyssnar på argument i en viktig samhällsfråga och talar med väljare borde egentligen inte bli någon nyhet alls. Det borde uppfattas som en fullständig självklarhet i en demokrati, skriver han på sin blogg.

Hela Effekts reportage från konferensen – där konspirationsteorierna var många och välrenommerade forskare kallades ”råttor” – kan du läsa här.