De flesta NGO:er har körts ut från Bella Center i Köpenhamn för att ge plats för säkerhetspersonal, statschefer med entourage, samt fler journalister.

Det danska ordförandeskapet har gett upp försöken att sy ihop en överenskommelse och lägger nu klimatavtalets öde i händerna på politiska ledare som nu samlats på mötet.

Med tanke på att de förslag som ligger inte ens är i närheten av att avstyra en klimatkatatstrof är mångas åsikt att det bästa som kan hända nu är att förhandlingarna kollapsar. Hellre än att det blir en urvattnad och dålig rädda-ansiktet-på-politikerna-deal.

I går kväll, i ett panelsamtal på Tcktcktck-kampanjens huvudkvarter inne i centrala Köpenhamn, kritiserade Naomi Klein (bilden) de NGO:er som fortfarande pushar på för att det ska bli ett avtal. Vad ska vi med ett avtal som kommer ge oss 3,9 graders temperaturhöjning till? undrade hon.

Jag är också orolig för detta. Att NGO:erna, precis som på Bali-mötet för två år sedan, ska bländas av att utkomsten av mötet blir mindre illa än vad det på sluttampen såg ut att bli.

Innan Naomi Klein talade Tcktcktck-ordföranden Kumi Naidoo. Han använde just Bali-mötet som ett exempel på hur klimatförhandlingarna plötsligt kan svänga från fiasko till succé och ville inte ge upp hoppet om ett avtal.

Om världens ledare på lördag morgon presenterar en icke-bindande överenskommelse, utan siffror, men med fina ord om fortsatta förhandlingar. Kommer WWF, Greenpeace, Naturskyddsföreningen och andra stora NGO:er applådera den, precis som de gjorde på Bali?

Bloggat: Arbetarens klimatblogg

Media: DN, GP