Tillsammans med de nuvarande chefredaktörerna Annika Hallman och Anders Hellberg blir Isabelle Strengbom en av Klimatmagasinet Effekts chefredaktörer. Hon kommer vara med och utforma tidningen, både här på hemsidan och i papperstidningen.

Isabelle Strengbom är en journalist som allra helst rapporterar om just miljö- och hållbarhetsfrågor.

– Det var mitt intresse för miljö och hållbar utveckling som fick mig att vilja bli journalist från första början. Jag vill berätta om de här frågorna från ett perspektiv som tar hänsyn till helheten, och då vet jag att Effekt är helt rätt plats att vara på, säger hon.

Isabelle Strengboms namn har synts i tidningen också tidigare, dels när hon 2013 var med som praktikant och dels när hon skrivit för Klimatmagasinet Effekt på frilansbasis.

– Jag har följt Effekt länge och jag är väldigt glad över att bli en större del av tidningen och redaktionen nu i den här rollen, säger hon.

Kjell Vowles, tar ett steg tillbaka och lämnar chefredaktörskapet bakom sig, men kommer finnas kvar som redaktionsmedlem och fortsätta skriva i tidningen.

Effekt kommer ut fyra gånger per år. En prenumeration kostar 200 kronor som pdf och 250 kronor i pappersform. Prenumerant kan du bli här. Nästa nummer publiceras i slutet på maj och har tema biologisk mångfald. Förberedelserna för det numret pågår just nu och Isabelle Strengbom tycker att det ser ut att bli ett lovande nummer.

– Det blir fullspäckat och passar både de som redan har koll på biologisk mångfald och de som vill veta mer. Och det innehåller så klart också en hel del annat spännande utanför temat. Vi har till exempel flera intressanta texter från andra länder i det kommande numret, säger hon.