På tisdag har klimatfilmen Age of Stupid premiär i Sverige (och i över 50 andra länder). Den visas under premiärkvällen på 12 svenska orter.

I somras träffade jag Age of Stupids regissör Franny Armstrong i London. Min intervju med henne kan man läsa i veckans Fokus.

”Jag har jobbat med filmen i nästan fem år så jag har förändrats
totalt. Den största skillnaden är att jag är ännu mer övertygad om att
mänskligheten är värd att rädda. Som art är vi väldigt destruktiva, så
på ett sätt vore det bästa som hänt planeten att vi utrotade oss själva, men efter att ha tillbringat de senaste fem åren med att möta världens mest fantastiska personer inser jag att vi är så speciella och så unika och att det skulle vara en enorm förlust. Och för vilket skäl – för att få köra runt i stora bilar och sitta och glo på plasma-tv-skärmar?”

Här är trailern inför premiären i USA:

The Age of Stupid USA Trailer from Age of Stupid on Vimeo.