Är det möjligt att få hela världen, fattiga och rika, att förhandla fram ett avtal som räddar planeten från skenande klimatförändringar?
Det ska vi försöka reda ut på Ekoteket, på Kulturhuset i Stockholm nu på lördag, den 24 oktober kl 14. I form av ett genrep inför klimatmötet i Köpenhamn tar bland andra meteorologen Martin Hedberg och de tre skådespelarna från klimatpjäsen Frossa publikens hjälp för att svara på detta.

En variant på den här övningen kördes på Tällberg forum i somras och vi som var där tyckte att den var en väldig ögonöppnare för hur enormt mycket som faktiskt måste göras och vilka intressen som står emot varandra.

Är du i Stockholm så kom till Kulturhuset på lördag! Förutom workshopen som vi arrangerar tillsammans med Tällberg Foundation, Klimataktion och Fores, blir det också en hel massa andra seminarier och annat för att uppmärksamma den internationella aktionsdagen för klimatet och 350-målet. Mer information om programmet finns på Facebook.

Workshopen är också en del av jättearrangemanget European Development Days, EDD, som drar igång redanpå torsdag. EDD är ett event som EU-kommissionen varje år ordnar tillsammans med det land som för tillfället är ordförandeland för EU. I år har turen alltså kommit till Sverige och under några dagar kommer Stockholmsmässan i Älvsjö att fyllas av diskussioner om utveckling och bistånd.

Klimatförändringarna är ett av årets teman och Effekt kommer att finnas på plats i den svenska paviljongen. Mässan är öppen såväl för presidenter och premiärministrar (till exempel kommer Kenyas och Bangladeshs premiärministrar och Burkina Fasos president) som helt vanliga medborgare. Så vill du delta på mötet går det fortfarande att anmäla sig (mer info om hur finns här). Deltagandet är gratis.
Kom gärna och besök oss där också!