Jag misströstade tidigare och trodde att pallkragarna skulle förbli dystersvarta. Men så blev det lyckligtvis inte, som ni kan se på bilderna ovan. De är tagna nu i natt, så därför är de lite glåmiga och dunkla. Egentligen är det grönt som Kalle Anka-pengar i trädgårdslandet (som jag nu vågar kalla det).

På bilden till höger skymtar en upphängningskonstruktion som Lilla M fixat åt våra gurkor och squash. Fast de senare vet jag inte om den ens ska upp å klättra. Vi får hoppas att det är så.

På kragen till vänster är det en okänd böna som skjuter mest i höjden. Idag fixade jag pinnar till dem och surrade upp dem. Förmodligen inte en dag för tidigt. Bakom skymtar andra sorters bönor och annat som inte tagit samma fart, men jämfört med tidigare är det värsta djungeln.

Mittenbilden prunkar av potatis. Har kupat dem två gånger. (Första gången efter att C tjatat, andra gången tog Lilla M tag i saken och gjorde det eftersom jag inte får tummarna loss.) I bakgrunden är det ganska tomt nu. Har skördat en stor bytta spenat (se resultat nedan).

Rädisorna som jag hajpat så mycket blev faktiskt en besvikelse däremot. Trådiga, träiga och mest något slags lustigt rödvita rötter blev det av dem. Någon som har förslag på vad som blivit fel? De rök i vat fall idag och hamnade på den inofficiella komposten. (Vid rötterna av en buske där slasket inte syns.)

Dagens sensmoral: Lyckligtvis har jag oftast fel. Pallkragarna har inte förblivit så pass dystersvarta som jag befarat. Spenat har skördats. Annat har tagit fart.

Men jag tycker ändå jag har på fötterna när jag jämt och ständigt tror
att det ska gå dåligt. Kom igen, vad annat kan man tro i en värld där världens framtid sägs vila i händerna på en karl som regisserat och spelat huvudrollen i The Postman?

Nu vill jag se länkar till era odlingsresultat!