Teater Barbara spelar pjäsen Frossa scenen Pipersgatan 4.

Den 6 och 7 december kl 19.30.

Mer info.

Våren 2009 hade Teater Barbaras klimatfars FROSSA premiär. Den fick lysande recensioner och har sedan dess spelats i en mängd olika sammanhang; f ör allmänheten, gymnasieelever, företag och organisationer; på konferenser, utbildningar och som utgångspunkt för debatter.

FROSSA förändras kontinuerligt och är alltid rykande aktuell.

I FROSSA möter vi tre slicka klimatkommunikatörer från den fiktiva samverkansgruppen Facit. Deras uppgift: att INFORMERA, NYANSERA, ANALYSERA OCH SKAPA PROPORTIONER i klimatdebatten. Projektorn är laddad med bilder och statistik, men inför publikens ögon krackelerar argumentationen och karaktärerna glider ifrån varandra.

FROSSA uppdaterar er i klimatfrågan på ett sätt som ni garanterat aldrig sett förut. Med relevanta fakta, dråplig komik och bitsk satir speglar FROSSA olika förhållningssätt till de stora utmaningar vi står inför idag. FROSSA handlar om klimathotet men också om individers dubbla bokföring; om kön, makt och om varför ordet tipping-point inte får nämnas i debatten.

FROSSA är en inte bara en teaterupplevelse på hög nivå, föreställningen är en inspirerande påminnelse om varför arbetet med hållbar utveckling är nödvändigt.

Pressröster ”så här effektivt har jag inte sett något budskap levererat. Av ett enormt faktamaterial hämtat från den nyaste klimatforskningen har blivit en gnistrande miljölektion, en frenetiskt engagerad och mimiskt millimeterdrillad show.”

”Frossa är en äkta thriller som vi borde skicka riksdag och regering på.”
Ingegärd Waaranperä, DN

”Den timslånga debattpjäsen Frossa är ett litet underverk av humor, pedagogik och panik.”

”Frossa är en genväg till att bli miljösmart.”
Lars Ring, SvD