Följ Effekt

3-4/2019

Tema

Det allra sista numret.

Effekt söker fler redaktörer

Skriv ut

Är du journalist, systemkritisk och miljöengagerad? Nu söker Effekt fler redaktörer till tidningen.

I takt med att de ekologiska och ekonomiska kriserna fördjupas ökar också intresset för Effekt. Törsten efter inspiration och konstruktiva lösningar är stor, liksom hungern efter att hugga in på de verkliga frågorna som avgör vår framtid.

Nu söker vi fler redaktörer till tidningen. Effekt utkommer med fyra nummer per år och sedan hösten 2015 har vi en ny hemsida med delvis unikt material. Vi letar efter dig som är journalist med minst ett par års arbetserfarenhet, gärna med redaktörsvana. Vi utgår från att du har ett stort engagemang i de frågor som Effekt skriver om.

I början bedrevs arbetet med Effekt helt ideellt, men sedan ett par år tillbaka har vi haft möjlighet att betala ut en blygsam lön åt oss själva och arvoden till våra medarbetare. Arbetet med Effekt vilar dock fortfarande på ideella krafter och det är en förutsättning för Effekts fortlevnad att våra redaktionsmedlemmar har inkomster från andra håll. Effekts redaktion finns i Stockholm. Det är inget krav att du bor här, men du bör ha möjlighet att ta dig hit emellanåt.

Effekt är en fantastisk möjlighet för dig som brinner för samhällsjournalistik. Vi står helt obundna till partier, organisationer och andra finansiärer och kan därför ge ut precis den tidning som vi själva vill. Det ger ett stort kreativt utrymme.

Skriv ett brev om dig själv samt några rader om hur du skulle vilja utveckla Effekt framöver. Bifoga arbetsprover. Skicka brevet till Klimatmagasinet Effekt, Brogården, Högalidsgatan 35, 117 30 Stockholm, eller med e-post till: ansokan@effektmagasin.se

Ansökningar ska vara inkomna senast den 7 januari 2016. Frågor om tjänsten besvaras på ovanstående e-postadress.