I förra veckan skrev Effekt om att Socialdemokraterna på sin partikongress i Göteborg beslutade att man ska verka för att Sverige ska ha som målsättning att bli världens första fossilfria välfärdsnation.

Det här är en skärpning av regeringens mål från 2015 – som är betydligt vagare formulerat i att Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer.

Per Bolund (MP), finansmarknads- och konsumentminister, samt biträdande finansminister säger nu till Effekt att också Miljöpartiet är övertygade om att Sverige har förutsättningar att bli det första fossilfria välfärdslandet i världen.

– Det har varit vår ingång hela tiden. Så vi tycker det är fantastiskt att S-kongressen också har kommit fram till den slutsatsen.

Enligt Per Bolund visar erfarenheten att klimatomställningen oftast är betydligt lättare än vad många först tror, bland annat för att kostnaden sällan blir så höga som initialt befaras och för att folk också blir allt mer intresserade av att målen faktiskt ska nås.

– Vi ser det därför som en väldigt stark fördel för Sverige om vi kan bli det första välfärdslandet som blir fossilfritt, säger Per Bolund till Effekt.

 

_______________

Vill du prenumerera på klimatmagasinet Effekt i ett år?
Swisha till 123 006 43 60
250 kr + namn och adress, så får du 4 nummer av papperstidningen
200 kr + mejladress, så får du 4 nummer av tidningen som pdf
Start med nummer 2/2017, som når prenumeranterna i slutet av maj och som har tema: vatten

_______________