I mars förra året presenterade regeringen en delegation som getts i uppdrag att stödja och stimulera Sveriges genomförande av FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling – mål som har siktet inställt på år 2030.

Den så kallade Agenda 2030-delegationen består av sju ledamöter, bland annat Parul Sharma, Head of CSR Compliance på advokatfirman Vinge och rektor på the Academy for Human Rights in Business, Johan Rockström, professor i miljövetenskap vid Stockholms universitet samt chef för Stockholm Resilience Centre och Johanna Sandahl, ordförande för Naturskyddsföreningen.

Enligt uppdraget (pdf) skulle Agenda 2030-delegationen senast den 1 mars i år, det vill säga i övermorgon, lämna ett fullständigt förslag till handlingsplan för Sveriges genomförande av agendan.

När Agenda 2030-delegationen den 1 november 2016 lämnade in sin delredovisning (pdf) gjorde man dock klart att tiden inte skulle räcka till och man föreslog en ny tidsplan.

Regeringen har i ett tilläggsdirektiv (pdf) gått med på den nya tidsplanen, vilket innebär att handlingsplanen ska presenteras den 31 maj i år. Det kommer även finnas en möjlighet att senast den 1 mars nästa år lämna ytterligare förslag till åtgärder som kan komplettera den nationella handlingsplanen.

 

_______________

Vill du prenumerera på klimatmagasinet Effekt i ett år?
Swisha till 123 006 43 60
250 kr + namn och adress, så får du 4 nummer av papperstidningen
200 kr + mejladress, så får du 4 nummer av tidningen som pdf
Start med nummer 1/2017, som har tema: flyg

_______________